Moarte inexplicabilă de mare talent. Este greu de acceptat, spune Vakoč

Adam Hansen, un ciclist australian care locuiește în Lotk Soudal, a scris pe prietenul său de pe rețeaua de socializare luni: „Îmi amintesc că și-a luat portofelul de multe ori pentru că l-a uitat într-o cafenea. Îmi amintesc că am încercat să găsesc iPhone-ul pierdut când Bjorg l-a lăsat undeva. Și acum ne-a lăsat pe toți…A fost un băiat bun. ”

Bjorg Lambrecht, în vârstă de douăzeci și doi de ani, a murit în timpul celei de-a treia etape a cursei Around Poland.

p> A sosit ziua de doliu.

Organizatorii au scurtat și au neutralizat a patra etapă, iar călăreții au trecut prin ea ca procesiune pentru a onora amintirea unuia dintre ei.

“Este încă dificil să accepți ceea ce s-a întâmplat luni”, a spus Petr Vakoč, care începe și el în Polonia, cu o voce agitată. „Nu am vrut să credem, toate veștile au fost prea multe. Pe Săgeata Brabantului, am condus cu Bjorg într-o evadare, el a fost un mare alergător cu un viitor grozav. Și deodată se întâmplă astaAbsolut. A patra etapă va fi comandată ca un tribut adus lui Bjorg “. Necunoscut

Nu este prima dată când un profipeloton ciclist a fost lovit de moarte în ultimii ani. De această dată nu a existat nicio coliziune cu motocicleta însoțitoare sau o coliziune cu camionul. Nu se punea problema dacă o coborâre periculoasă ar fi putut contribui la tragedie, ca și în căderea fatidică a lui Wout Weylandt asupra Giro 2011. Nimeni nu a criticat măsurile slabe de securitate. Cu toate acestea, Lambrecht a murit. adevărata cauză a căderii sale. Nu există nicio înregistrare video a evenimentului în apropierea orașului Soryian Zory.Numai speculații.

Unul dintre pilotii autohtoni, care dorea să rămână anonim, le-a spus reporterilor polonezi că Lambrecht a ridicat brațul cu puțin timp înainte de carambol și și-a chemat mașina echipei. Conform altor versiuni, l-a lovit pe călăreț în fața lui sau l-a împins din spate.

Dar toate acestea sunt ghicitori. Și, din păcate, a zburat peste tot corpul său pe o arcada de beton de lângă drum: “A fost un accident, foarte mult, în fiecare zi, în fiecare cursă”, a spus John Lelangue, directorul general al Lotta Soudal. El știe doar care a fost cauza tragediei.

Medicul de plante Ryszard Wisniewski a spus: „Nu știm de ce a căzut, era pe un drum complet plat.Cauza morții a fost o vătămare gravă a pieptului și a cavității abdominale, sângerare din splină și ficat. Nu a putut fi salvat. Îmi pare foarte rău. ”

Imediat după cădere, inima lui Lambrecht se opri. Medicii l-au resuscitat la fața locului.

“Dispozitivul Lucas pe care îl avem pentru masajul cardiac nu a ajutat”, a descris Wisniewski pentru Przeglad Sportowy. „A trebuit să deschidem pieptul și să-i masăm inima direct, ceea ce a avut succes. Cu toate acestea, nu era potrivit pentru transportul cu elicopterul, așa că ambulanța noastră l-a transportat la spitalul din Rybnik. ”

Acolo era deja într-o stare critică.

A murit în timpul operației.

“Am făcut tot ce am putut”, a dat asigurări medicul. stage “class =” tit “> A vrut să câștige etapa din Polonia

A plouat în ziua aceea.Au fost mai multe căderi pe drumul umed. Nu cu mult înainte de coliziunea lui Lambrecht, organizatorii au scris pe contul de Twitter: „Ciclistii înoată înainte pe drum”. Lambrecht era, în ciuda tinereții sale, considerat un călăreț priceput. Directorul său sportiv, Mario Aerts, a spus despre el la începutul cursei Around Polonia: „În comparație cu colegii săi, el are o poziție excelentă în pilot. El știe unde să fie la locul potrivit la momentul potrivit. Nu are nevoie de colegi mai în vârstă pentru a fi însoțiți de peloton și nici nu-i place.Îi place să fie independent. ”

” băiatul “, al cărui zâmbet pe care mulți călăreți îl amintesc acum, a plătit pentru o mare speranță belgiană.

Terenul multor clasici de seamă a găsit o nouă generație de funcționari ambițioși în Lambrecht și Remk Evenepoel, în vârstă de 19 ani. Au scris chiar despre Lambrecht ca posibil posibil viitor câștigător al Marelui Tur.

A venit de la periferia lui Gent, unde clasicii primăvara au trecut aproape în afara ușii sale. A devenit curând fanul lor pasionat și și-a găsit idolul în Tom Boonen, de patru ori campion Paris-Roubaix.A purtat chiar tricoul Boonen ca pijamală.

În 2015 a sărbătorit titlul de campion de țară la juniori, doi ani mai târziu a terminat pe locul doi la Turul de l’Avenir, cea mai prestigioasă competiție din lume sub 23 de ani.

El a fost bătut de un singur salt: Egan Bernal, conducătorul din acest an al Tour de France. De atunci, s-au împrietenit cu columbianul.

Anul trecut, Lambrecht a câștigat argint la Cupa Mondială sub 23 de ani și a debutat în Turul Mondial. Anul acesta a terminat al patrulea în Walloon Arrow, al șaselea în Amstel și al doisprezecelea în Dauphiné, generalul pentru turneu, unde a câștigat și tricoul celui mai bun tânăr pilot.

“Aș dori să câștig etapa în Polonia”, a planificat el. Apoi trebuia să se concentreze pe clasamentul general al Grand Tour pentru prima dată la Vuelta și să atace Top 10.

Nimic din toate acestea nu va fi.

Pe scenă la începutul 4.Etapa O lumânare a ars în jurul Poloniei, în cadrul unei fotografii cu Lambrecht, cu ramă neagră, marți. Colegii săi de la Lotta Soudal stăteau pe primul loc cu capul în jos. Înainte de peloton, au ajuns la final, s-au oprit chiar înainte de bază. Un minut de reculegere s-au închinat întregului peloton cu amintirea unui băiat mult favorizat. Au fost lacrimi în ochii coechipierilor și ai membrilor echipei care s-au adunat aici.

“Bjorg este încă un membru al echipei noastre, el este încă în mintea noastră”, a spus directorul general al Lelangue. „Ceea ce s-a întâmplat luni este tragic pentru toată lumea, pentru familia lui Bjorg, prietenii, fanii, echipa, întreaga comunitate de ciclism. Încă ni se pare nerealist. Nu vom face nimic în acest sens. Din păcate, aceasta este viața.Acum trebuie să-l depășim. ”Tot zguduit, pilotii lui Lotta Soudal vor decide dacă vor continua cursa după etapa de doliu de marți, miercuri dimineață.

Dar poate fi extrem de crud.

admin