Trebuie să aducem medalia din nou, crede antrenorul ciclistului Konecny, înainte de a crede Campionatul European

Bárta, Schlegela și Sisra li se alătură categoriile masculine de elită Petr Hampl, Tomáš Kalojíros, Dominik Neuman și Daniel Turek. Femeile cehe vor fi apărate de Tereza Korvasová și versatila Jarmila Machačová. Călătorii din ambele categorii de elită așteaptă joi duelul cu cronometrul. Vor prezenta Bárta, Schlegel și Machačová cu Korvasová. „Este cel mai puternic până la urmă, dar suntem pregătiți pentru fiecare variantă. Cred că avem o echipă echilibrată.În prezent, este dificil să spunem previziuni specifice, astfel de curse sunt întotdeauna neregulate și cineva poate surprinde, dar cred că ar trebui să aducem din nou medalia pentru aceasta ”, a declarat antrenorul național Tomáš Konečný.

cursele de categorie de elită au mers la Campionatele Europene pentru mai multe sporturi la Glasgow, iar călăreții din alte categorii au concurat pentru medalii la Brno. Acasă, Nikola Nosková a obținut rezultate deosebite în rândul femeilor sub 23 de ani când a câștigat o cursă rutieră și a câștigat bronzul într-o cronometru. De data aceasta, însă, echipa lipsește.

„La categoria bărbați sub 23 de ani a existat o echipă puternică.Jakub Otruba a revenit puțin în comparație cu anul trecut, iar actualul campion ceh Tomáš Bárta a câștigat de asemenea de mai multe ori în acest an, așa că ne putem gândi și noi la nivel înalt. La femei vom fi la începutul celor mai buni concurenți din categoria 23 și din categoria elite. Acestea vor fi puțin limitate, începând cu un număr mic, dar nu va fi primul mare eveniment pentru niciunul dintre ei ”, a amintit Konečný.

El are mari așteptări din partea juniorilor. „De câțiva ani avem aici o echipă care aparține liderului mondial mai larg. Mulți dintre ei sunt însă în categoria primului an, așa că vom vedea cum luptă.Kristyna Burlova este suverană la juniori în acest an, dar nu este nicăieri să se compare cu competiția mondială “, a spus Konečný.

Italianul Matteo Trentin și conaționala sa Marta Bastianelli apără titlurile europene de la cursa de la Glasgow. Belgianul Victor Campenaerts și olandezul Ellen van Dijk au fost cei mai buni în probele de timp. Numele tuturor campionilor sunt pe lista de start anul acesta.

admin