Închis pentru spectatori. Sparta se luptă cu un penalty care lovește puternic jucătorul

Aceasta nu este o situație normală. Sparta Football are un auditorium închis pentru importantul meci de deschidere din etapa a 3-a a Ligii Europene. „Dar este un fapt, îl vom accepta.”

Puteți să îl acceptați, nu să vă obișnuiți cu el. Mai ales când, de exemplu, mai mult de unsprezece mii de oameni s-au revoltat și au cântat scandări în meciul de duminică „Dozen” cu Příbram. Cât de frumoși jucători de fotbal au jucat într-o astfel de atmosferă.

„Este greu să vorbim despre cum va arăta acum. Pe plan intern, consider că va fi un mare dezavantaj. Și pentru mine personal, dar mai ales pentru jucători. Mai ales împotriva unei echipe în care spectatorii joacă un rol important.Dar este un fapt, nu are rost să-l rezolv “, a răspuns antrenorul.

„ Nu știu la ce să mă aștept, nu am experimentat-o ​​niciodată, într-o prietenie “, a remarcat mijlocașul Michal Trávník.

Clubul se plânge pentru comportamentul necorespunzător al fanilor în calificarea de anul trecut în Liga Europeană împotriva lui Novi Sad împotriva Subotica. De când Sparta a fost pusă în probă la Inter Milano din decembrie 2016, Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a luat o măsură aspră.

Delegații ambelor meciuri de cupă au considerat fanii Spartei drept rasisti.Humming sau insult UEFA consideră automat că este discriminatoriu indiferent dacă este o reacție la un arbitru sau un jucător de orice piele sau religie.

“Cea mai mare complicație pentru noi este că echipa va începe fără sprijinul fanilor”, Purtătorul de cuvânt al lui Ondrej Kasik a spus că clubul va suferi, de asemenea, pierderi financiare. Două-la-cincisprezece mii de spectatori aveau să ajungă la meci. Sparta a vândut peste 8.000 de bilete permanente, iar deținătorii lor vor avea acces gratuit.

Vor fi doar câțiva invitați VIP și parteneri UEFA în sala de spectacole la meci.Mai mult, jurnaliștii, manevrele de minge, organizatorii, personalul medical și personalul clubului a căror fișă de post este direct legată de organizarea jocului. Ambele cluburi pot acorda douăzeci de bilete VIP, Trabzonspor primește încă două sute de bilete din prima categorie. Aceasta este o practică comună, așa cum este stabilită de regulile UEFA. Așa încât un club non-vinovat poate avea pe cineva să joace atunci când nu mai poate umple sectorul oaspeților.Și acum vom avea grijă să nu mai ajungă nimeni acolo ”, a subliniat Kasik situația extraordinară.

Sparta nu se ocupă cu o situație similară în cupe pentru prima dată, deși încă nu a închis întregul auditoriu, ci doar o parte din ea. p> În toamna anului 2005, ea nu a putut vinde 7.500 de bilete pentru un meci extrem de atractiv în Liga Campionilor împotriva Arsenalului (0: 2). A fost o pedeapsă pentru comportamentul spectatorilor anteriori într-un duel împotriva lui Ajax Amsterdam.

Cele patru sectoare au rămas goale în toamna anului 2016 în timpul meciului din Liga Europeană cu Beer Sheva (2: 0).Sparta a dat rezultate pentru unii dintre spectatorii din duelul precedent împotriva Inter Milanului.

Înainte de duelul clubului israelian, clubul a făcut campanii pentru a împiedica fanii să se comporte, deoarece delegații UEFA ar considera rasist. Ceea ce pot fi discursuri care nu au nicio legătură cu rasismul din punctul de vedere al fanilor cehi. Acum treizeci de ani, Sparta a trebuit chiar să joace în afara stadionului său. În toamna anului 1989, în Cupa Europeană de Campioni Europeni, atunci au avut loc revolte în timpul meciului cu Fenerbahce Istanbul, UEFA a ordonat apoi clubului să joace un alt meci la 300 de kilometri de Praga.Împotriva CSKA Sofia (2: 2), spartanii au intrat la Trnava.

Apropo, mergând de la Sparta la Trabzonspor, a patra rundă va juca și în afara stadionului gol.

Rivalul vine de la meciul Craiova-AEK Atena, ambele cluburi sunt închise pentru revolte de hooligan. auditorium pentru două meciuri. Prima parte a frazei este servită într-un duel reciproc, restul în play off-ul final.

admin