Bottas îl pune pe Hamilton în pole-ul pentru Mercedes unu-doi la Marele Premiu al Chinei

Deja căutând să fie în forma carierei sale, Valtteri Bottas a anunțat definitiv că în acest sezon el refuză să joace un pic în lupta pentru titlu luând pole-ul pentru Marele Premiu al Chinei.

El va începe în fruntea grilei pentru cea de-a 1.000-a cursă a campionatului mondial de Formula 1 ca lider al campionatului. Căpătările lui sunt ridicate și a avertizat că performanța sa excelentă de la Shanghai nu a fost încă cea mai bună pe care acest finlandez luptător are de oferit.Ross Brawn: „Vrem inovație în F1 fără a deveni amăgiți” Citește mai mult

Bottas a luat pole-ul pentru Mercedes, al șaptelea din cariera sa și primul în China, învingându-l pe coechipierul său Lewis Hamilton pe locul al doilea. Sebastian Vettel de la Ferrari a fost pe locul trei în fața coechipierului său Charles Leclerc.Max Verstappen a fost pe locul cinci pentru Red Bull.

Bottas arătase impresionant tot weekendul și a reușit să transforme forma în două ture excelente când a contat că nu putea fi egalat. A câștigat întâlnirea de deschidere din Australia și a fost al doilea după Hamilton în turul doi din Bahrain. Totuși, în ciuda faptului că și-a depășit coechipierul și a învins complet ambele Ferrari-uri în China, el a crezut că ar fi putut totuși să se descurce mai bine.

„Sincer în Q3, în timpul acestor două runde, nu am reușit niciodată turul perfect”, a spus el. „Întotdeauna a fost ceva, dar așa merge, ritmul a fost bun, a fost suficient.”

„În ceea ce privește încrederea, sunt bun”, a adăugat el. „A fost un început de an bun pentru mine personal și pentru noi ca echipă, mă simt încrezător.Azi a fost o zi bună și sperăm că mâine va fi din nou.”

El are tot dreptul să aștepte să-și extindă avantajul în campionat, în prezent cu un punct față de Hamilton, duminică. Prima tură a lui Bottas în Q3 a fost un efort uriaș când Hamilton îl împinsese la limită. A fost la șapte miimi de secundă în spatele finlandezilor după primele lor curse fierbinți.Vettel și Leclerc au terminat în cele din urmă la trei zecimi în spate, dar sunt pozitivi cu privire la potențialul lor în ritmul cursei. Bottas a avut, totuși, cel mai bun lucru de-a lungul weekendului.

El a fost cel mai rapid în două dintre cele trei sesiuni de antrenament și cel mai rapid în Q1, cu cinci sutimi mai sus față de Leclerc, deși Hamilton a avut avantaj în Q2, nouă – cu sutimi înaintea coechipierului său.

Vettel, al cărui contract cu Ferrari se încheie după sezonul 2020, a răspuns, de asemenea, sugestiilor făcute de fostul director executiv al F1, Bernie Ecclestone, că germanul ar putea renunța la sport.< /p>

„În acest moment mă simt în vârful jocului meu”, a spus el. „Știu ce fac, sunt foarte, foarte autocritic, foarte ambițios și îmi pun foarte multe așteptări.Îmi place să conduc, îmi place senzația de viteză, îmi place să mă lupt cu acești tipi, așa că sunt multe lucruri care îmi plac foarte mult și mi-aș rata, de aceea nu este o opțiune să renunț mâine. Sunt fericit să concuresc.” Lewis Hamilton blochează petrecerea de F1 pentru a se concentra pe succesul GP din China. o victorie. El a reușit doar două pole-uri în 2018 și nu a marcat nici unul de la Marele Premiu al Rusiei, care a fost runda a 16-a.

Va dori să-l transforme într-o victorie pentru a-și marca autoritatea în lupta pentru titlu și a formular aici.Williams continuă să se lupte cu George Russell și Robert Kubica pe locurile 17 și 18. Antonio Giovinazzi nu a stabilit un timp cu o problemă suspectată la unitatea de alimentare la Alfa Romeo și va începe de pe 19.

Adam5811