Chris Eubank Jr are acum în față adversari mai tineri și mai periculoși

Aproape trei ani după ce l-a evitat pe maestrul boxer Gennady Golovkin la greutatea medie – la sfatul tatălui său – „Junior”, așa cum îl numește „Senior”, se găsește campion mondial la fel cu o divizie mai sus la 12 pietre pentru IBO, după ce a mărunțit sâmbătă abilitățile excelente ale lui James DeGale la O2 Arena din Londra sâmbătă. Chris Eubank Jr îl învinge pe James DeGale pentru a-l trimite pe londonez spre retragere. de două ori, dar se lupta cu o imitație palidă a boxerului care câștigase aurul olimpic și pierduse doar în fața celor mai buni într-o carieră profesională întinsă pe nouă ani.Eubank, respectând instrucțiunile noului său antrenor american, Nate Vasquez, ar fi putut face puțin mai mult, deși a fost un spectacol urât. vulnerabil pentru întinderi îngrijorător de lungi, nesigur pe picioarele care se clatină, iar singura lui realizare a fost de a termina în poziție verticală sub un asalt final în runda de închidere, cu siguranță ultima sa la sfârșitul unei cariere dure, ghirlandate.

renunță la angajamentul său de dinainte de luptă de a pleca dacă pierde „în fața cuiva ca Eubank”. El nu a pierdut doar: a fost școlarizat – așa cum susținuse Eubank despre lupta lor în 2012.

DeGale va fi greu să renunțe la sportul care a fost viața sa, așa cum a dezvăluit în reticența sa în imediat după a recunoaște că totul sa încheiat.Dar ar fi o nebunie să continuăm, pentru mândria și bunăstarea sa.

În ceea ce îl privește pe Eubank, el se află acum în amestec pentru a contempla provocări mai mari împotriva adversarilor mai tineri și mai periculoși.Un test logic ar fi împotriva Liverpudlianului invins Callum Smith, care deține cea mai respectată versiune WBA a titlului super-mijlociu și l-a trimis pe George Groves în retragere. Înscrieți-vă la The Recap, e-mailul nostru săptămânal cu alegerile editorilor.

Ca întotdeauna, politica de box va interfera cu aceste negocieri; dacă tatăl lui Eubank ar putea face într-un fel imposibilă o provocare atrăgătoare împotriva lui Golovkin în 2016, perspectivele unei confruntări interne cu Smith nu sunt probabil mult mai bune. așa cum se făcuse el însuși în 2012, precum și obținerea de Eubank anul trecut) și a spus despre propria decizie de a se retrage după ce a pierdut în fața lui Smith: „Știi doar când este timpul să pleci.”

A răsunat cuvintele campionului mondial la greutatea cu pene Barry McGuigan, în urmă cu mulți ani: „Un luptător este întotdeauna primul care știe când să renunțe și ultimul care recunoaște acest lucru.”

Singura dilemă actuală a lui Eubank este cum să-și croiască drum prin jungla deasă a complicațiilor labirintice ale sportului său.Dacă o luptă cu Smith nu este o posibilitate imediată, el l-ar putea urmări pe americanul Anthony Dirrell, în vârstă de 34 de ani, care a câștigat centura vacantă WBC, învingând-o pe Avni Yildirim la Minneapolis sâmbătă seara în circumstanțe controversate, acordând decizia cu privire la un punct de vedere tehnic atunci când conducând prin 10 runde după ce a fost accidental tăiat într-o coliziune cu durul turc, care a pierdut în fața lui Eubank în trei runde în urmă cu doi ani.

Caleb Plant, tânărul și mai proaspăt compatriot al lui Dirrell, campionul IBF, este un altul care ar putea figurează în discuții. Deocamdată, Eubank poate fi foarte mulțumit de cea mai convingătoare performanță din cariera sa. După cum spune Vasquez, mai are de lucru, dar puterea, viteza și lovirea puternică l-au ridicat la un nivel în care ar putea prospera. Totuși, depinde de el, nu de tatăl său – și amândoi știu asta.

Adam5811