COMENTARIU: Velký Jaromír la Marele Zid Chinezesc. Nu se mai permite asta?

A fost după cum urmează – Jaromír Jágr, un erou național, și-a adus mai întâi Kladno înapoi în liga suplimentară cu barba unui războinic viking, dar apoi a trebuit să plece în China, așa că a preferat să se radă și să se taie pentru a nu jigni pe nimeni din întâmplare…Și totuși în locul tricoului cu numărul 68 el purta un costum! S-a umilit. El a discreditat-o.

Este absurd? Desigur, un cizmar gata, dar ați putut citi acest lucru și alte lucruri și mai viguroase în ultimele zile.

Jaromír Jágr a mers în cea mai populată țară din lume ca parte a delegației prezidențiale – și aș dori ca situația să fie la fel de albă și albă ea este văzută de interpreții autoproclamați ai adevărului.

Când Jagr face ceva, trezește emoție.Câteva generații de compatrioți cresc cu el, el este un idol, chiar o figură îndumnezeită.

“Modelul este o poveste cehă americană despre cum un băiat din Hnidous a ajuns la fericire. Se încadrează perfect în mitologia populară națională cehă, manifestată de Honza cehă, care a cucerit lumea cu mâinile goale “, a explicat sociologul media Jaromír Volek pentru MF DNES acum ani.

Atât de bine – Jágr a fost în China. În primul rând, acest lucru înseamnă că această țară este greu de evitat. Atunci totul este mai complicat.

Majoritatea celor care au avut vreodată viză chinezească în pașaport (inclusiv autorul textului) au pus probabil multe întrebări înainte de plecare și nu găsesc răspunsuri chiar și după întoarcere.Pe loc, ești fascinat de multe lucruri și otrăvit de mulți dintre ei, te uiți admirabil o vreme, uneori în dezgust.

Jagr a plecat în China ca promotor de hochei – și este destul de legitim să te întrebi ce implică un astfel de rol. Cred că, pentru plăcerea președintelui, și-a lăsat barba, de parcă în zilele hipsterilor, o bărbie înroșită ar fi un element rău, da). „Putere moale”, o putere internațională care nu este exprimată doar în bani.Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 vor avea loc la Beijing, cei mai buni jucători de baschet de pe planetă, inclusiv superstarurile americane, vor vizita Campionatele Mondiale din septembrie, iar jucătorii de tenis vor călători pe tărâmul miercuri pentru a câștiga ani.

Ligile de peste mări extrem de bogate din NBA și NHL vor să se extindă aici, în mod ideal, cu dueluri competitive. În fața lui Jágr, un anume Wayne Gretzky a primit placa simbolică a ambasadorului chinez de hochei.

Dacă nu doriți, cu siguranță nu trebuie să veniți aici. Puteți trage argumente valide și deșarte, morale și moralizatoare.În același timp, nu este foarte democratic să se decidă pentru Jágr (Gretzky, Federer, etc.) unde se poate sau nu să meargă. și, în același timp, folosesc o oportunitate unică pentru a ajunge chiar și la zeci de milioane de solicitanți pentru industria lor.

“Oricine a jucat sau a vizionat hocheiul trebuie să fie de acord cu mine și să spună că este unul dintre cele mai frumoase sporturi. . Chiar cred că merită mai multă popularitate în întreaga lume. Și voi face tot posibilul pentru a face acest lucru “, a spus Jágr.

Nu este nevoie să atragem un hal.În calitate de proprietar al hochei Kladno, este convenabil pentru el să obțină noi sponsori, mai ales atunci când descrie în repetate rânduri că nu este o muncă ușoară chiar și în poziția sa (până de curând, Jágr era chipul marii companii chineze Huawei, care nu trăiește vremuri fericite). În același timp, nu există dovezi – și probabil niciodată nu vor fi – pentru a găsi dovezi că ar întoarce spatele la el și va flatat regimul chinez. a început să disprețuiască lucrul în America sau că va arăta o dorință de a juca pentru Steaua Roșie Kunlun.Anul trecut, Pastrňák și partenerii săi de la Boston Bruins au făcut un film festiv la Marele Zid Chinez, la fel ca Jágr acum.

Și nu au fost nici primii, nici ultimii.

admin