Conducerea căii îl ajută pe Dustin Johnson să reziste provocării lui McIlroy din Mexic

Poate că mirosul de cordită este destinat să umple aerul pentru tot acest sezon de golf. Gloria pentru Dustin Johnson la WGC-Mexic, cel de-al doilea succes al său în doar trei apariții aici, a fost umbrită parțial de genul de controversă care a devenit brusc un partener obișnuit pentru un sport descris odată ca fiind blând în natură. Momentele controversate reprezintă noua normalitate.

Lui Johnson îi va păsa puțin de zgomotul de fundal – nu face niciodată – în timp ce sărbătorește ceea ce este cel de-al 20-lea succes al PGA Tour din SUA. Eventualul său cantar a fost de așa natură încât o rundă finală de 66 pentru un total de 21 de par a fost suficientă pentru a obține trofeul cu cinci șuturi. „Alegerea copleșitoare” a lui tricker în calitate de căpitan al Cupei Ryder din SUA, spune Tiger Woods Read more

Cu toate acestea, pentru mulți alții, inclusiv pentru fanii lui Rory McIlroy, acest succes al lui Johnson va sta liniștit.McIlroy a început în ziua a patru lovituri la distanță de Johnson, cu avantajul înjumătățit în trei găuri. Johnson își întinsese perna la trei până când liderii au ajuns la a 5-a. Acolo, în funcție de perspectivele dvs., Johnson a fost fie scandalos de norocos, fie vinovat de manipularea regulilor. Americanul a apelat astfel și a primit o picătură gratuită din cauza faptului că poziția sa de a juca a doua lovitură ar fi atins o cale de căruță. Acest lucru a marcat o notă incredibilă de avere, așa cum omul însuși a recunoscut cu ușurință.

„Am luat o pauză acolo și am ajuns să fac un par frumos”, a spus Johnson. „De aceea am numit regulile oficiale, doar pentru că aproape ți s-a părut puțin cam rău. Dar a fost singurul mod în care am putut juca lovitura.Am încercat chiar să mă apropii de el și încă stăteam pe drum, așa că aveam dreptul la ușurare și uneori regulile funcționează în avantajul tău. ”Înscrie-te la The Recap, e-mailul nostru săptămânal cu alegerile editorilor.

Două elemente ale acestui lucru sunt multe, cu mulți spectatori. Demonstrația lui Johnson cu privire la această poziție părea de fapt neobișnuit de largă pentru ceea ce putea fi doar un pumn împușcat înapoi pe fairway. În al doilea rând, el a optat să joace și să găsească verdele din zona sa de relief, mai degrabă decât să efectueze sarcina de bază care altfel ar fi fost singura sa opțiune.

În cadrul regulilor, Johnson nu a făcut nimic rău; dacă a funcționat în spiritul jocului este o altă întrebare în întregime. Dacă ar fi ieșit cu împușcătura numărul doi, ar fi câștigat aplauze pe scară largă.

Orice supărare de la McIlroy a fost doar agravată la locul 6.Acolo, într-o întorsătură ciudată a soartei, unitatea sa a ajuns în spatele unui copac care era, de asemenea, adiacent unei cărări de căruță. Spre deosebire de Johnson, McIlroy a făcut apel în zadar pentru o ușurare gratuită; Mike Stewart, oficialul regulilor, a insistat că împușcătura pe care intenționa să o joace cu picioarele pe Tarmac nu a fost posibilă, deoarece backswing-ul său s-ar fi ciocnit cu o rădăcină de copac. McIlroy era clar nefericit; neliniștea sa s-a intensificat în timp ce ducea un șase bogat la patru lui Johnson, un rezultat care, cu toate acestea, a predat turneul lumii nr. Facebook Twitter Pinterest Dustin Johnson dă mâna cu Rory McIlroy după victoria sa de cinci lovituri.Fotografie: David Cannon / Getty Images

McIlroy, după meritul său, nu a fost amar. „Mi-am acceptat hotărârea și am continuat, nu am cerut oa doua opinie”, a spus el. „Știam ce s-a întâmplat cu Dustin, nu pot controla asta.

„ Dacă oficialul credea că este rezonabil ca Dustin să ia picătura, dar nu eu, atunci așa să fie. De aceea avem arbitri. Am putut să văd de unde vine. ”

În orice caz, a adăugat McIlroy:„ Când ai un avantaj cu patru lovituri și ieși acolo să tragi cu cinci sub, nu vei obține bătut. ”

Paul Casey și Ian Poulter au împărțit locul trei cu Kiradech Aphibarnrat la minus 11. Casey a semnat cu un 65 înainte de a afirma că are mari speranțe la Masters din acest an la Augusta. „Cred că aceasta este cea mai bună șansă a mea de a face un curs în acest an”, a spus el.O duminică 62 de la Justin Thomas l-a lăsat în locul al nouălea.

Tiger Woods a îndurat ultima sa zi jalnică cu putterul în mână atunci când se îndrepta spre un 69. De 14 ori campionul major a produs acum back-to- turnee din spate care au inclus șase tripluri pentru prima dată din 1997. Runda sa finală l-a pus în poziția a 10-a.

Adam5811