El clásico simte durerea absenței lui Lionel Messi și a lui Cristiano Ronaldo

Întrebat marți dacă antrenorul lor va mai fi pe bancă pentru meciul de duminică, directorul afacerilor instituționale al Madridului, Emilio Butragueño, a murmurat „da, da”, în ciuda faptului că tocmai a asistat la o victorie neconvingătoare cu 2-1 asupra Viktoriei Plzen. Madrid, Julen Lopetegui și acțiunile unui om condamnat | Sid Lowe Citește mai mult

Când Lopetegui ajunge la Camp Nou, șezând în primul rând al standului chiar în spatele lui este probabil Messi, purtând o curea pe brațul pe care l-a rupt acum o săptămână. Când a coborât sâmbăta trecută împotriva lui Sevilla, stadionul a tăcut. A fost nevoie de nouă minute pentru a face schimbarea, în parte pentru că Ousmane Dembélé a fost lent, dar mai mult pentru că Messi, care a marcat unul și a oferit altul, a vrut să continue – la fel ca toți ceilalți.Madridul era la opt zile distanță și Messi le face ceva ce niciun alt jucător nu a avut vreodată: golgheterul clasicului din toate timpurile, care conduce o dominație internă fără precedent, are o putere intimidantă imensă. Sâmbătă, însă, echipa a fost numită și Messi nu era în ea.

Un adevăr contondent: Madridului i-a fost dor de Ronaldo, iar Barcelona știu că îi va fi dor de Messi. Este adevărat că în acest stadiu sezonul trecut Ronaldo a marcat un singur gol în ligă și că luna trecută Madridul a jucat minunat fără el împotriva romilor. Se spunea că accentul a devenit mai colectiv. Au presat mai sus, au căutat posesia – obținând 71,2% acasă, mai mult decât Barcelona – și a apărut o oportunitate pentru alții, în special pentru Gareth Bale și Karim Benzema.

Bale are un record la Madrid: 200 de jocuri, 92 goluri, 62 pase decisive.Dar o altă preocupare statistică: în timp ce a jucat în 200, nu a jucat în 103. A început acest sezon cu responsabilitate, dar forma Madridului a scăpat. Luka Modric și Toni Kroos nu și-au găsit picioarele; defensiv, echipa a fost îngrozitoare, mai ales Sergio Ramos; Evoluția lui Benzema într-un nr. 9 din nou nu este completă și nici evoluția lui Bale nu este un lider. Madrid a participat la cinci meciuri fără a înscrie. Lopetegui a lamentat nenorocirea, dar a existat mai multe și a adus antrenorul principal la marginea prăpastiei.

Pierde duminică, iar Madridul se va afla la șapte puncte în spatele Barcelonei; câștigă și ar fi doar la un punct – iar favoritismul se joacă atât de rar așa cum ar trebui.

Vulnerabil din punct de vedere defensiv, nici Barcelona nu a impresionat întotdeauna și pierderea lui Messi este uriașă.O mulțime de lucruri. Există întotdeauna. Acest joc rămâne cel mai mare din lume și de departe. Și totuși lipsește ceva, un motiv pentru care poate exista un indiciu de nostalgie, melancolie în legătură cu acest meci – o privire asupra unui viitor, a mortalității tuturor. Messi are acum 31 de ani.

Au trecut 11 ani de la un clasic fără Messi sau Ronaldo. Între ei au jucat 68 de clasici și doar Messi a marcat mai multe goluri clasice decât Ronaldo, de parcă oricum ar fi doar golurile. Chiar și într-o istorie la fel de bogată ca această rivalitate, au marcat o eră, această generație pentru totdeauna a lor. Managerii vin și pleacă și nimeni nu știe asta ca Lopetegui, dar începuse să simtă că, cumva, ei erau mereu acolo. Până acum.

Adam5811

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *