Fellaini va salva, Manchester United lăsând târziu calificarea pentru etapa următoare

Făcând acest lucru, el a transformat cele mai ciudate remize fără scor în ceva marginal mai memorabil, nu în ultimul rând pentru că târziuul câștigător al lui United înseamnă că îl vor însoți pe Juventus în faza eliminatorie. Ambele părți au progresat din grupa H ca rezultat al victoriei Juve la Torino – până la lovirea lui Fellaini, United ar fi trebuit să călătorească în Spania pentru ultimul lor joc, cu doar un avans de trei puncte față de Valencia. Citește mai mult

Sir Alex Ferguson spunea întotdeauna că lui United îi place să facă viața cât mai grea posibil managerului lor și, în mod clar, sunt încă la el, deși se întreabă adesea dacă însuși José Mourinho este și el pasionat de elaborare și supra-complicație.Cu siguranță și-a petrecut seara jucându-se la camerele de pe margine, reacționând la câștigătorul târziu al lui Fellaini, aruncând o ladă cu sticle de apă pe podea.

„Aceasta este Liga Campionilor, nu poate fi loc de satisfacție ”, Spusese el în prealabil. „Nu ne gândim că treaba s-a încheiat pentru că am învins o super-echipă în Juventus sau pentru că i-am învins pe Young Boys din Berna în prima zi”. Probabil că a sosit timpul ca managerul United să transmită jucătorilor săi mesaje clare și neechivoce, chiar dacă risca să-și submineze propriile cuvinte începând cu Paul Pogba și Lukaku pe bancă și selectându-l pe Phil Jones în apărare pentru prima dată de la Derby Fiasco județean în septembrie. „Fiecare jucător trebuie să performeze corect”, a continuat Mourinho. „Dacă jucăm așa cum am jucat împotriva lui Crystal Palace, nu vom câștiga jocul.” Înscrieți-vă la The Fiver.

United a arătat în total șase schimbări față de echipa deținută acasă în ligă de Palace la în weekend, cu Antonio Valencia și Fred, mijlocașul Braziliei, venind de asemenea de frig.

Mourinho putea fi văzut clătinând din cap pe linia de contact la cinci minute de joc, când Marcus Rashford a ratat prima ocazie de a preveni o altă remiză fără scor.Cronometrându-și bine cursa și depășindu-l pe Steve von Bergen pentru a ajunge la marginea zonei cu doar portarul pe care l-a bătut, Rashford a fost, dacă e ceva vinovat de încredere excesivă în finalul său, a tras mai devreme, dar a reușit să elimine bara, precum și pe David von Ballmoos. Fred a tras cu ușurință, în timp ce echipa gazdă a încercat să stabilească un avans devreme, înainte ca Rashford să aducă o salvare de la Von Ballmoos după ce a fost strecurat de Fellaini. Facebook Twitter Pinterest José Mourinho reacționează la câștigătorul târziu al lui Fellaini aruncând o cutie de sticle la pământ. Fotografie: Carl Recine / Action Images via Reuters

Un obiectiv rapid ar fi putut să-i aplaneze nervii gazdelor, deoarece aceștia au fost prinși atât de prost în poziție când Young Boys au lansat un contraatac încât Nemanja Matic și Valencia au fost ambele rezervate pentru faulturi separate.Poate că nu a existat niciun motiv pentru care United să fie nervos după ce și-a bătut adversarii în mod convingător în Elveția, dar reacția lui Mourinho la dezamăgirea de la Palat a inclus sfatul de a rămâne acasă și de a privi la televizor, dacă nu ar putea face față presiunii de la Old Trafford.

Oricare ar fi motivul, până la jumătatea orei, jocul se așezase într-un model familiar, cu United făcând cea mai mare parte a atacului, dar lipsit de inspirație sau calitate pentru a face ca superioritatea lor să conteze în ultima treime.Jesse Lingard și Anthony Martial au renunțat la posesie prin trecerea neordonată, la fel ca Fred, care, după un început luminos, a trebuit să coboare mai adânc pentru a încerca să facă ceva.

Tipicul frustrării lui United a fost un incident cu puțin timp înainte de interval când Rashford s-a aruncat puternic printr-o încercare de atac a lui Von Bergen la jumătatea drumului. A fost o deschidere promițătoare și mulțimea s-a agitat în timp ce Rashford s-a îndreptat înainte, doar pentru a-l vedea întrerupt și schimbând direcția în timp ce aștepta sosirea sprijinului.

Nimeni nu a făcut-o și, deși Rashford s-a răsucit și s-a întors în zona de penalizare în cele din urmă a fost deposedat de Von Bergen, apărătorul pe care l-a lăsat inițial blocat la 50 de metri mai în spate. A fost o poveste similară când Rashford a apărut pe stânga în ultimul atac semnificativ al lui United din prima repriză.El a făcut bine să meargă în zonă și să ajungă la linia de poartă și a avut ideea potrivită în a tăia mingea înapoi pentru ca Fellaini să tragă – tocmai că pasul a ratat ținta intenționată de câțiva metri. Boys5-91

Kevin Mbabu a dat o sperietură lui United la începutul celei de-a doua reprize, găsind o cale în fața lui Jones de a trage în plasă, chiar înainte ca Rashford să facă același lucru la celălalt capăt, de data aceasta dintr-o situație în care fie el, fie Martial ar fi trebuit să înscrie.

Din nou, reacția lui Mourinho a fost să se întoarcă cu spatele și să pară exasperat, un sentiment împărtășit atunci când Fellaini nu a reușit să profite de o greșeală a portarului elvețian și a agățat bara de la distanță.

Cu puțin mai puțin de o jumătate de oră rămasă, Mourinho a trimis cei mai scumpi supleanți ai săi, Pogba a creat aproape imediat o șansă din care Rashford ar fi trebuit cel puțin să atingă ținta.

Lukaku a configurat Martial câteva minute mai târziu Același rezultat și United au fost puternic ușurați când un șomer până acum David de Gea a răspuns rapid pentru a opri un șut deviat de la Ulisses Garcia chiar pe linie.Jocul părea încă să rămână fără scor până la sfârșitul său, dar cu ultimul lor atac United a găsit o cale.

Adam5811

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *