Jocul pentru insignă: modul în care moda introduce o nouă eră pentru creastele clubului

Subiect perfect pentru o scurtă comedie cu două role – eroii noștri încearcă să transporte obiectul greoi la Meadow Lane, așa cum se vede în vizor un model Ford T – dar nu ceva care se pretează la recunoașterea instantanee a mărcii.

Cei doi cerbi – în filmul nostru, poartă pălării cu bombă și haine de praf maronii – au fost retrași în 1974 în favoarea a trei linii simple, care erau necesare pentru a evoca o scenă idilică a unui copac complicat de Trent. Noua insignă clară a lui Forest va fi în curând arsă pe conștiința continentală de la Merseyside la Malmö, una dintre marile icoane de la sfârșitul anilor ’70. Facebook Twitter Pinterest Echipa Nottingham Forest cu Cupa Europei după victoria cu 1-0 asupra Malmo în finala Cupei Europene de pe stadionul olimpic din München în mai 1979.Fotografie: Bob Thomas / Getty Images

Sau luați cazul lui Aberdeen, care în 1979 a cusut un AFC stilizat pe cămașă, cu A reprezentând un gol cu ​​o minge fluierând în el. Au păstrat credința în acest sens până în 1986, când emblema a fost inclusă într-un rotund mai tradițional – și mai puțin impactant. Între timp, Dons a câștigat trei titluri de ligă, patru cupe scoțiene și l-a învins pe Real Madrid într-o finală europeană. De la introducerea mai multor însemne de grădină? Nu atât.

Este posibil ca sosirea și plecarea lui Alex Ferguson să fi avut vreo legătură cu evenimentele; același lucru se aplică și lui Brian Clough la Derby și Forest.Compozit: Colorsport / Rex / Shutterstock; PA

Au existat mari abstracții în nordul industrial: glorioasa bufniță de miercuri Sheffield, introdusă în 1973 și faimoasa insignă smiley LU, bătută în același an de Leeds. Între timp, în Midlands, West Brom a dezvăluit o minusculă inteligentă A, care a format un accelerator într-o cușcă de păsări; o siluetă de lup titular a sărit peste Ws îngrămădite la Molineux; Birmingham a renunțat la creasta orașului și a început să meargă cu mingi de echilibru.

Cluburile și-au pierdut în cele din urmă nervii. Modernitatea a căzut din modă. Crestele faux-heraldice au devenit o normă, o renaștere rococo a semnificanților excesiv de complicați de nepătruns pentru oricine din afara limitelor orașului.Dintre genuri, caii de mare din Newcastle se remarcă probabil, un fel, deși efectul nu este pe jumătate la fel de satisfăcător din punct de vedere estetic ca dispozitivul NUFC de argint inspirat de Gazza. În ceea ce privește zâmbetul în sine, Leeds a îmbuteliat-o în trepte: probabil cel mai iconic simbol dintre toate a fost înăbușit de un rotund, înlocuit de un păun mofturos, apoi de un trandafir alb din Yorkshire și, în cele din urmă, de o creastă distinsă care conține trei idei separate, niciuna dintre ele executat în mod satisfăcător.

Dar moda revine mereu în jur, iar desenele simple, ascunse și inteligente sunt din nou la modă: J modernist al Juve; Cocoșul glorie-glorie al lui Tottenham; Yorkshire Terrier-ul lui Huddersfield, care nu se teme să vină la tine.Cu cluburile din întreaga lume care concurează pentru atenție în spațiul cibernetic, așteptați-vă din ce în ce mai mult să se întoarcă la stilul anilor ’70, pentru acest logo ucigaș, care va oferi brandului lor (da, știu) o jumătate de șansă mâine.

Adam5811