Organizatorii Tokyo 2020 au redus mulțimile la evenimentele de navigație din cauza riscului de tsunami

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo de anul viitor au decis să reducă numărul de spectatori pentru evenimentele de navigație cu o treime, astfel încât să poată fi evacuați rapid pe terenuri mai înalte în cazul unui tsunami.

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice din Tokyo din 2020 planificase inițial să permită până la 5.000 de oameni să urmărească evenimentele de navigație de pe insula Enoshima, chiar la sud de capitala Japoniei, potrivit radiodifuzorului public NHK.

Au redus numărul la Cu toate acestea, 3.300, după ce au discutat cu autoritățile locale măsurile de evacuare a tsunami-urilor, NHK a adăugat.

În mai puțin de două luni, țara va marca cea de-a opta aniversare a triplului dezastru din martie 2011, în care peste 18.000 de oameni au fost uciși de un uriaș tsunami de-a lungul coastei de nord-est.

Deși există un dezacord cu privire la probabilitatea ca Tokyo să fie lovit de un cutremur distructiv în viitorul previzibil, experții guvernamentali cred că există o mare probabilitate de cutremur major care a avut loc în To zona metropolitană kyo în următorii 30 de ani.

Un puternic cutremur offshore ar putea declanșa un mare tsunami care ar ajunge la țărm în câteva minute, a spus NHK, citând proiecțiile guvernului.

Decizia de a reducerea numărului de spectatori la Enoshima nu este singurul organizator de ajustări al Jocurilor Olimpice, care se va desfășura în perioada 24 iulie – 9 august 2020, a trebuit să facă, având în vedere vulnerabilitatea Japoniei față de forțele naturale puternice și vremea extremă.

Yomiuri Shimbun a raportat săptămâna trecută că organizatorii au decis să schimbe ora de începere a maratonelor masculine și feminine la 6 dimineața – cu o oră și jumătate mai devreme decât inițial planificat – pentru a evita riscul pentru sănătate alergătorilor și spectatorilor de căldura intensă mai târziu în cursul zilei.

Mersul bărbaților de 50 km va începe cu două ore mai devreme, la 5.30am, a spus ziarul, citând surse apropiate Jocurilor.

În iulie anul trecut, un record 133 de persoane au murit din cauza insuficienței sau epuizării de căldură în Japonia, iar alte mii de persoane au fost internate în spital.Țara a înregistrat cea mai mare temperatură înregistrată pe 23 iulie, când mercurul a atins 41,1C în Kumagaya, un oraș la nord-vest de Tokyo. Alte câteva orașe au înregistrat temperaturi de aproximativ 40C.

Adam5811

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *