Țara Galilor a surprins după ce Franța a amestecat forța brută și flerul în deschiderea Six Nations

Țara Galilor a fost surprinsă de selecția Franței pentru deschiderea celor șase națiuni de la Paris vineri. Se așteptau la o bestie de haită și au primit în mod corespunzător una cu o greutate medie îndreptându-se spre locul 19, dar au fost greșiți de un element de frumusețe în spate, unde centrul de buldozere Mathieu Bastareaud nici măcar nu face bancă.

< Jacques Brunel a amestecat forța brută în față cu flerul în spate. El l-a împerecheat pe experimentatul Wesley Fofana în mijlocul terenului cu Romain Ntamack, în vârstă de 19 ani, al cărui tată, Emile, a fost marcator de probă cu singura altă ocazie cu care Franța a deschis un Six Nations împotriva Țării Galilor, la Cardiff în 2000.Niciunul dintre jucători nu are întinderea lui Bastareaud și este o schimbare de direcție semnalată de o echipă care a terminat în jumătatea superioară a tabelului o singură dată în ultimii șapte ani. mai multe

„Ne așteptam ca Bastareaud să fie inclus, dar au ales o opțiune de atac diferită”, a spus Warren Gatland, care i-a numit pe Gareth Anscombe și Tomos Williams în repriză, a doua oară colegii de echipă ai Cardiff Blues vor începe împreună un Test. „Ceea ce m-a surprins cu adevărat a fost că Bastareaud nu are 23 de ani: am crezut că, dacă nu va fi folosit ca starter, va ajunge ca jucător de impact.

„ Nu au cea mai mare jumătate – spatele lumii, dar nici noi. Mă aștept că vor părea destul de directe pe acel canal și la fel vom face și noi.Va fi greu pentru Ntamack: el învață și se descurcă bine, dar jucătorii spun că atunci când ieși în prima ta internațională, lucrurile se întâmplă mai repede decât oricând și pot dura câteva jocuri pentru a le ajusta. Când a debutat Jonathan Davies, era ca un iepure în faruri, dar acum este un centru de talie mondială. ”

Pachetul Țării Galilor este practic o piatră mai ușoară decât cea a Franței, dar Gatland consideră că poate funcționa pentru avantajul părții sale. „Vor face o încercare la scrumul nostru și vor încerca să ne scoată din parc și vor căuta să încetinească jocul și să-și joace jumătatea de scrum. Trebuie să ținem mingea pe parc și să nu ne fie frică să lovim mult și să găsim niște iarbă.Știm că va trebui să fim la curent. ”

Brunel, care a preluat de la Guy Novès funcția de antrenor al Franței la începutul anului trecut, a declarat că Bastareaud ar putea avea încă un rol de jucat. „Este pentru prima dată în 10 meciuri când nu este cu noi și este important în grupa noastră. M-am uitat la Romain de ceva vreme și a arătat că se poate adapta la ridicarea unui nivel. Vârsta pentru mine nu intră în ea: am ales un alt tânăr de 19 ani [jumătatea zburătoare Matthieu Jalibert] acum 12 luni.Ghid rapid Echipele Franței și Țării Galilor pentru deschiderea meciului Six Nations Show Show Hide France team

M Medard (Toulouse); D Penaud (Clermont Auvergne), W Fofana (Clermont Auvergne), R Ntamack (Toulouse), Y Huget (Toulouse); C Lopez (Clermont Auvergne), M Parra (Clermont Auvergne); J Poirot (Bordeaux-Begles), G Guirado (Toulon, capt), U Atonio (La Rochelle), S Vahaamahina (Clermont Auvergne), P Willemse (Montpellier), W Lauret (Racing 92), A Iturria (Clermont Auvergne), L Picamoles (Montpellier).

L Williams (saraceni); G North (Ospreys), J Davies (Scarlets), H Parkes (Scarlets), J Adams (Worcester); G Anscombe (Cardiff Blues), T Williams (Cardiff Blues); R Evans (Scarlets), K Owens (Scarlets), T Francis (Exeter), A Beard (Ospreys), AW Jones (Ospreys, capt), J Navidi (Cardiff Blues), J Tipuric (Ospreys), R Moriarty (Dragons) .

„Nu caut mai departe decât Țara Galilor.Trebuie să câștigăm pentru a crea impuls pentru a intra în următorul joc. În acest moment, nu ne putem permite să avem obiective pe termen lung, pentru că tocmai ne-am reunit și sunt cinci jucători noi în grup. Este vorba doar de a începe bine cele Șase Națiuni. ”

Franța îl are pe experimentatul Morgan Parra la jumătatea scrum, în timp ce Williams a debutat în test cu Africa de Sud în iunie anul trecut, la Washington, când a fost partener cu Anscombe în 22. -20 victorie. „Vreau doar să ajung acolo”, a spus tânărul de 24 de ani. „Va fi cea mai mare scenă pe care am jucat. Va exista presiune, dar aștept cu nerăbdare acest lucru. ”

Adam5811

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *